måndag 19 april 2010

På landsväg från Casablanca till Sverige!

Lars Löfström är namnet, även kallad Lövis. Lövis är just nu ute på ett jäkla stort äventyr (det där "jäkla" bör verkligen vara med)! Lövis tar sig fram med sin rullstol från Casablanca till Stockholm! Med på resan cyklar Mats Melin. Lövis och Mats ska under resans gång undersöka tillgängligheten - men inte bara det - Lövis visar dessutom alla att allting är verkligen möjligt trots en funktionsnedsättning! Lövis och Mats tar sig fram genom Europa enbart på de landsvägar som hamnar framför dom. Resan på 6000 km började den 5 mars och beräknas ta 4-6 månader.

VårOmtanke/BUA har tillsammans med Malmö Stad fått äran att möta upp Lövis och Mats när dom anländer till Malmö. En kulig intervju kommer så klart att ske och den kommer ni att få tillgång här på bloggen.

Lövis är mest känd som friidrottare men har även haft stora framgångar inom rullstolsbasket. Lövis har bland annat representerat Sverige vid åtta Paralympics och tagit hem en hel drös medaljer! Denna resa är bara en liten del av alla äventyr Lövis varit med om genom åren!

Ni kan följa Lövis och Mats på deras reseblogg: http://www.inclusiontour2010.se/

Självklart kommer vi på BUA att slänga in info om hur tillgängligheten ser ut på de platser som Lövis och Mats besökt i Europa. Det är ju bara ett måste!

3 kommentarer:

  1. Vilka kanon killar som fixar detta genon Europa

    SvaraRadera
  2. Visst är det! Det är helt galet. Man hade gärna följt med, utan tvekan :)

    SvaraRadera
  3. Skall bli trevligt att möte upp de i Folkets PArk
    Vilken insatts de har gjort
    HIPP HIPP HURRA

    SvaraRadera

Var på tiden att du lämna ett spår efter dig, tack, ifrån BUA :)