söndag 11 april 2010

Ett gäng brudar och El-hockey i samma rum

Provat på den coola och sjukt roliga sporten El-hockey med Aktiva Tjejer på Fifh denna söndag. Var sjukt roligt att köra forttttttt (trots att dom ställt in stolarna på halverad fart). Men attans vad svårt det var att kontrollera bollen! Det gick knappt kan jag säga. De som tävlar i el-hockey är ju rena proffsen och kör som vilka racerstjärnor som helst. Jag är impad iallafall. Tjejerna tyckte det var nice som fan och det gjorde visst vi ledare oxå.

El-hockey funkar som så att man sitter i en eldriven stol. Man styr stolen med en liten joystick, en känslig liten sak! Räckte att man rörde vid den lite så körde stolen iväg. Längst fram på stolen sitter klubban som man ska styra bollen med, man använder en vanlig bandyboll. Man är tre spelare i varje lag, där en är målvakt till låga och långa mål. Målisen får lämna målet när den vill. Man får inte krocka med stolarna (de kostar dessutom 85 tusen styck!!!) vilket var ovanligt för oss som lirar handboll eller basket, där krockar man hela tiden och älskar dessutom det. Så vi fick tvärbromsa när vi istället ville köra raka vägen in i motspelaren.

Den spontana och lekfulla matchen, där det ena laget bestod av tre aktiva tjejer som mötte oss tre aktiva tjejers ledare, slutade 1-1. Vår så kallade målvakt gjorde tyvärr självmål. Som sagt, det var svårt att styra den lilla bollen. Något får vi ju skylla på.

Med andra ord, schyst sport och vi lär ta tjejerna till elstolarna fler söndagar!

Tut tut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var på tiden att du lämna ett spår efter dig, tack, ifrån BUA :)