måndag 3 maj 2010

Kan en referensgrupp hjälpa?

Regeringens arbete för att motverka utanförskap och ge fler vägar tillbaka till arbete fortsätter. Socialdepartementet arrangerade under förra måndagen ett seminarium om hur man kan hjälpa unga med funktionsnedsättning med fler och bättre möjligheter till jobb. Som en fortsättning på diskussionerna som fördes på seminariet bildas nu en referensgrupp som ska föra en ömsesidig dialog mellan ministern, organisationer och företag för att öppna upp vägar till arbetsgemenskapen.

- Att skapa fler vägar till arbetslivet för unga med funktionsnedsättning är en prioriterad fråga för mig, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson. Tidigare gavs ofta en permanent aktivitetsersättning, utan stöd och hjälp till ett aktivt liv med arbetsgemenskap och ökad självständighet. Jag hoppas att tillsättandet av denna grupp ger oss vägledning om hur vi kan förhindra att människor hamnar i en passiv sjukförsäkring, avslutar Husmark Pehrsson.

Med i gruppen kommer det bland andra att finnas representanter från MISA, OpenEyes, HSO och samordningsförbund som i dag arbetar aktivt med dessa ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var på tiden att du lämna ett spår efter dig, tack, ifrån BUA :)