onsdag 19 augusti 2009

H43 Wheelers


Tänkte att jag, Meg, skulle berätta lite om H43 Wheelers som står oss båda väldigt varmt om hjärtat.

Lunds handbollsklubb H43 är de första i Sverige att träna rullstolshandboll. Än så länge är vi även den enda klubben som utövar denna fartfyllda sport, men är på gång att få ihop antal lag så vi kan börja med någon typ av seriespel.
H43 Wheelers är cirka 30 medlemmar och av dessa är det 15st som spelar kontinuerligt.
Vi spelar med i stort sett samma regler som i gående handboll. Försöker att använda så många regler från ”vanlig” handboll.
Fördelen med denna sport är att alla kan spela oavsett handikapp, vi har fått spelare som har spelat handboll innan och inte kan utöva sporten på grund av knäskada, då är rullstolshandboll ett bra alternativ. Vi tränar just nu 2 gånger i veckan på Arenan i Lund. Laget spelar med både killar och tjejer, den yngsta vi har är 8år och den äldsta är 64år, förhoppningen är att vi ska ett A-lag och ett B-lag.......

Nu har H43 Wheelers funnits i snart 2 år och det har hänt otroligt mycket. Vi har haft landskamper mot Österrike, fick komma ner dit och spela och få bra träningsupplägg. Även om vi förlorade så var det en stor chans att få spela landskamper och se vad laget behöver bli bättre på.
H43 Wheelers har även spelat träningsmatcher mot Ystad IF A-lag, H43 damer, Kristianstad IFK A-lag. Har till och med kommit med i tidningen när vi spelade mot Ystad IF, gå in på http://www.ystadsallehanda.se/article/20090513/SPORT/826337219/1365/&/YIF-i-ovanligt-snurrig-match
Och mer träningsmatcher har vi på gång!
Har haft uppvisningsmatcher när H43 A-lag har haft matcher på Arenan i Lund.

Det enda som H43 Wheelers vill ha nu, är ett ordentligt seriespel så vi kan kicka ass över allihopa i Sverige och runt om i världen!

Intresserad av mer info? gå in på H43 och vidare till H43 Wheelers.

Bara så ni vet, har precis en från Svenska landslaget skrivit!! Madde är såklart med i Svenska landslaget också! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var på tiden att du lämna ett spår efter dig, tack, ifrån BUA :)