måndag 20 december 2010

Skärpta regler eller skärpning Sverige?

Visste inte att regeringen skulle dra in på p-tillstånd för människor som har någon form av funktionsnedsättning. Vad är anledningen till detta? För mycket fusk? Lathet hos kommunerna? Maktmissbruk? Detta kommer inte att drabba mig då jag kör rulle men för dom som kan gå ska tydligen inte få ha kvar sitt tillstånd. Hur tänker man där? Varje fall är individuellt, så klart! Man kan ju inte dra in ett p-tillstånd bara för att personen i fråga kan gå. Personen har förmodligen en annan funktionsnedsättning och behov av ett tillstånd. För helvete. Titta istället på den svarta marknaden där p-tillstånd säljs som värsta drogen till folk som verkligen inte behöver det. Skärpning Sverige!

Läs artiklen från aftonbladet nedan:

Skärpta regler slår hårt mot funktionshindrade.
De allt tuffare kraven för handikapparkering slår hårt mot funktionshindrade.
Marie Wikström har inga armar – och riskerar nu att förlora sitt p-tillstånd.
Hon tvingas då mata in avgiften med munnen.

I juli förra året skärpte regeringen kraven för rörelsehindrade att få särskilt parkeringstillstånd, och rätt att parkera på handikapplatserna. Den som kan förflytta sig till fots ska bli utan tillstånd. Det innebär minst sagt bekymmer för Marie Wikström. Hon är neurosedynskadad och har inga armar.

I ett inslag i SVT:s ”Rapport” visar hon hur hon först måste skrapa bort snö från bilrutan med fötterna. Men krångligast blir det att betala biljettavgiften. I tv-inslaget visar hon hur hon först måste ta av sig skorna, fånga upp pengar från plånboken med tårna, och sedan mata in kronorna med munnen. Det går inte särskilt bra.

Regeringens skärpta krav innebär att bara de med störst behov ska få parkera på handikapparkeringar. Transportstyrelsen rekommenderar därför kommunerna att inte ska ge tillstånd till den som kan förflytta sig till fots med hjälpmedel. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd säger till ”Rapport” att hon inte ser någon anledning att se över reglerna.

Marie Wikström har hittills lyckats behålla sitt parkeringstillstånd, men är nu rädd att förlora det.
– Jag skulle bli väldigt begränsad, säger hon till ”Rapport”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var på tiden att du lämna ett spår efter dig, tack, ifrån BUA :)