onsdag 31 oktober 2012

Emporia i Malmö!


Emporia i Malmö är nu öppet! Emporia är Hyllies nya köpcentrum med ca 200 butiker av olika slag. Jag var på besök under invigningen och även några dagar senare.Tillgängligheten på Emporia fick så klart testas. Den fick både ris och ros. Tillgänglighetsgruppen i Malmö har varit med och hjälpt till med tillgänglighetsfrågorna.

Till att börja med så är butikerna schysta. Finns något för alla, stora som små. Så ett stort plus är att köpcentrumet är stort och rymligt. Toaletter finns på alla tre plan, de är stora och har dörröppnare. På Emporia kan man även låna permobil eller rullstol vid behov. Information finns bland annat tillgängligt i blindskrift. Ett stort minus är att det bara finns 3-4 hissar i hela bygget (om man bortser från parkeringshushissarna). Och dom är små! Om jag förstod det hela rätt så funkar bara 2 av dessa hissar på alla plan, alla går inte ner till entréplan. Vilket är oerhört korkat. Tyvärr får man oxå stå i kö för att ta hissarna då barnvagnar inte får ta rulltrapporna. Det negativa är oxå att det bara finns en hiss på varje plats, det finns inte två, tre eller fyra hissar brevid varandra utan är där kö på en hiss så måste man leta reda på en annan och hoppas att där inte finns någon kö. Varför inte bygga iallafall tre hissar brevid varandra så man har lite att välja emellan medans man väntar. Vi får hoppas att det bara är långa köer nu när stället är nytt, att kön avtar efter någon vecka. Jag ska dit med ett gäng rullstolar nästa vecka, ska bli kul att se hur länge vi måste stå i kö då, då hissarna bara rymmer en till två rullstolar åt gången. Så ni kan själv tänka er hur lång tid det tar om man är många i rulle eller om det står tio barnvagnar i kön. Man får inte plats!!! Hel knas! Som tur är så kan några åka rulltrappa med sin rulle men tråkigt för dom som inte har den möjligheten.

Tycker oxå det är synd att parkeringen kostar. Köpcentrumet Entré i Malmö har förlorat mycket utav sin kundkrets på grund av just detta system. Vi får se hur länge detta hålla i sig med att folk måste betala parkering för att åka och shoppa. Personligen tycker jag att det inte är ok.

Men, det kommer alltså en uppdatering om hissproblemen! För det tåls att titta vidare på.

1 kommentar:

Var på tiden att du lämna ett spår efter dig, tack, ifrån BUA :)